По проекта за 350 хил. лв. е предвидено и социологическo 

...
По проекта за 350 хил. лв. е предвидено и социологическo 
Коментари Харесай

Тайни агенти ще проверяват ефективно ли работи администрацията

По плана за 350 хиляди лева е планувано и социологическo  изследване, и обзор на интернет страниците на администрацията

Колко по-ефективно работят служителите - това ще ревизират “тайни сътрудници ”, които ще бъдат пускани на инспекция. Това излиза наяве от социална поръчка на държавното управление, качена на уеб страницата на Агенцията по публичните поръчки.

По план за промяна на административното обслужване, допълнен с европейско финансиране, Министерският съвет ще наема особено хора, с цел да “играят ” инцидентни клиенти. Те обаче ще ревизират по какъв начин чиновниците извършват отговорностите си, елементарно ли е обслужването. А по-късно ще рапортуват удовлетворени ли са от работата на служителите.

Това е част от по-голям план за оптимизация на работата на администрацията, който е почнал още през 2015 година, само че би трябвало да бъде дефинитивно финализиран в края на 2023 година Новата социална поръчка е с 3 обособени позиции.

По първата ще бъде изработен обзор на информацията за Административния център и интернет страниците на администрациите, по втората се търсят тези така наречен “тайни сътрудници ” - разказани като “тайни клиенти ” в документите, а третата планува социологическо изследване за удовлетвореността на потребителите.

350 944,17 лева без Данък добавена стойност е прогнозната стойност на процедурата, с която Министерски съвет търси реализатори до 19 януари. Най-скъпа е първата част - 288 хиляди лева с Данък добавена стойност, за сътрудниците пък се плануват 95 хиляди лева

40 представители на централната и териториални администрации с най-вече рекомендации за възстановяване на услугите си ще бъдат поканени на кръгла маса в София.

Не за първи път “тайни сътрудници ” ще ревизират администрацията - методът е употребен и през 2019 година, когато такива са влезнали в 15 администрации.

В края на годината всички институции са задвижили огромен брой публични поръчки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР